Een huifkartocht is altijd een groot succes bij bv kinderfeestjes en familiefeestjes. Helmes verzorgt in samenwerking met stichting Belfjor huifkartochten in de gemeente Montferland.

Belfjor is gespecialiseerd in het vervoer van personen met behulp van echte paardenkrachten. Zij rijden het hele jaar door ritten met paardentrams, huifwagens en koetsen. Deze worden voortgetrokken door robuuste fjordenpaarden of Belgische trekpaarden. Er kunnen tot 150 mensen deelnemen aan een huifkartocht.

De paardentrams

Belfjor beschikt over een tweetal paardentrams. Beide trams bieden plaats aan 20 tot 30 personen. De paardentrams zijn voorzien van binnen en buiten verlichting en een muziekinstallatie. Bij mooi weer kunnen van beide paardentrams de zijkanten open en bij koud weer zijn deze paardentrams verwarmd. beide paardentrams zijn rolstoeltoegankelijk en kunnen plaats bieden aan 9 rolstoelen en 8 overige zitplaatsen. Beide paardentrams worden getrokken door een Manchester team van 3 fjorden paarden.

De huifwagens / huifkarren

Belfjor heeft een drietal huifwagens / huifkarren die plaats bieden aan respectievelijk 10, 16 en 20 personen. Ook deze wagens zijn voorzien van binnen en buiten verlichting en een geluidsinstallatie. De banken zijn bekleed met kussens. Deze wagens worden getrokken door een tweespan fjorden of een Belgisch trekpaard al dan niet met bellentuig.

    

 

De koetsen

Kerkbrick

Wij zijn in het bezit van een compleet gerestaureerde maar authentieke kerkbrick. Deze is eind 1800 gebouwd in Winterswijk. De koets heeft nog steeds zijn originele bekleding en heeft een zeer sfeervolle uitstraling. Deze koets biedt plaats aan 2 volwassenen en 2 kinderen en deze koest kan ook getrokken worden door tweespan fjorden of een Belgisch trekpaard met traditioneel bellentuig.

 De witte Coupé

Onze mooie witte trouwkoets is echt een blikvanger met de mooie grote spaakwielen en koperen koetslampen. De binnenzijde van deze koets is bekleed met rode stof en biedt plaats aan 2 volwassen en 2 kinderen. De Coupé kan worden getrokken door een tweespan fjorden maar ook door een enkelspan of tweespan Belgische trekpaarden.

 

Gezelschapswagen

De gezelschapswagen is een grote brik die opvalt door zijn mooie authentieke spaakwielen. Bij mooi weer kunnen de zeilen aan de zij en achterkant worden opgerold zodat alleen het dak overblijft. Ook deze wagen kan ’s winters verwarmd worden. Het rijtuig biedt plaats aan 16 tot 18 personen en 3 personen op de bok. De wagen is voorzien van binnen en buiten verlichting en een muziek installatie. De houten opbouw geeft de wagen een bijzonder sfeervolle uitstraling. Het rijtuig wordt getrokken door een driespan fjordenpaarden in Manchester team.

Wilt u meer weten of een tocht boeken neemt u dan contact op met stichting Belfjor op 06-51237898.

Dag en tijdstip worden dan afgesproken. In het weekeinde kunnen ook voor de campings tochten georganiseerd worden met een minimale deelname van 10 personen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Helmosan
  • Constantinusstraat 1 - 7039 AS Stokkum
  • +31(0)68 22 17 405
  • info@helmesleerbewerking.nl
keyboard_arrow_up